Een online filiaal van je winkel

Een webshop laten maken: wat houdt het in?

Als je jouw producten graag online wilt aanbieden, dan wil je natuurlijk een webshop laten maken. Het kan zijn dat je alleen online wilt verkopen, maar het kan ook zijn dat je graag wilt dat jouw webshop als verlengstuk dient van je fysieke winkel. Gelukkig kan je dan bij De Webfabriek een WordPress webshop laten maken.

WordPress is een veelgebruikt systeem voor websites maken in het algemeen. In combinatie met de populaire plug-in WooCommerce, heb je een hele sterke combinatie voor jouw webshop. Meer dan 6,5 miljoen webwinkels wereldwijd gebruiken het systeem namelijk en dat is niet zonder reden.

Websitebouwer Nieuwleusen en Dalfsen
De mogelijkheden

Wat heb ik te bieden?

Flexibele contentblokken

Naast al je producten op de webshop, zijn er nog tal van andere pagina’s op je site die minstens net zo belangrijk zijn. Met behulp van eenvoudig in te richten contentblokken, kun je deze pagina’s geheel naar wens inrichten.

Zoekmachinevriendelijk (SEO)

Het is natuurlijk essentieel dat je webshop goed gevonden wordt. Daarom leg ik de basis voor het vindbaar worden in Google, zodat jij online meer producten kan gaan verkopen. Ik weet namelijk aardig goed wat Google wel en niet wil zien en pas mijn kennis dan ook toe op jouw webshop.

Snelle webshop

Wil je een webshop laten maken, dan wil je natuurlijk ook een razendsnelle webshop hebben. Als bezoekers eindeloos moeten wachten voordat ze een product kunnen bekijken, is het onwaarschijnlijk dat ze deze zullen afrekenen. Daarom zorg ik ervoor dat de pagina’s op je site vliegensvlug laden.

Schaalbaarheid

WooCommerce is goed geschikt om heel veel producten aan te bieden. Je kunt gerust een webshop beginnen met enkele duizenden producten. Je moet ze alleen wel zelf van teksten, afbeeldingen en specificaties voorzien. Daarnaast is er nog genoeg ruimte om andere pagina’s op je site te maken.

Geschikt voor mobiele apparaten

Online shoppen doen we veel via onze telefoon. Daarom is het cruciaal dat de site goed werkt op deze mobiele apparaten. Daarom hou ik er extra goed rekening mee dat alle producten hierop goed getoond worden. Dit wordt ook wel ‘responsive design’ genoemd.

Uitbreidingsmogelijkheden

WordPress is één van de meest gebruikte systemen ter wereld voor websites. Daardoor zijn er ook tal van plug-ins en extra’tjes te verkrijgen om de site geheel naar wens in te richten. Denk hierbij aan koppelingen met administratieprogramma’s of extra functionaliteiten op je site. Nog niet-bestaande oplossingen kan ik eventueel ook zelf ontwikkelen.

Werkwijze

Een Wordpress webshop laten maken: hoe gaat dat?

Om een professionele webshop te kunnen maken, is het belangrijk om een goed proces te volgen. Daarom is mijn werkwijze als volgt:

  1. Kennismaking: Als eerst wil ik graag met je kennismaken. Ik wil weten wie jij bent, wat je bedrijf is en wat je wil dat jouw webshop voor je gaat doen. Op basis van een kennismaking zal ik een plan van aanpak maken.
  2. Ontwerpen: Een goede website begint met een goed ontwerp. Ik zal een ontwerp maken die aansluit bij jouw bedrijf, zodat de website een herkenbare uitstraling heeft.
  3. Realiseren: Nadat er een goed ontwerp op tafel ligt, is het tijd om de webshop te gaan bouwen. De belangrijkste pagina’s zullen worden uitgewerkt en alle functionaliteiten werkend gemaakt, zoals de productpagina, winkelmand en het afrekenproces. Natuurlijk zal je website ook goed werken op mobiele apparaten, zodat de website toegankelijk is voor iedereen.
  4. Content toevoegen: Nadat het geraamte van je website staat, is het voor jou tijd om de site te vullen met teksten en afbeeldingen. Zo krijgt jouw website écht een eigen identiteit.
Klantgesprek voor een website laten maken
Professionele vormgeving
Op jouw wensen afgestemd
Eenvoudig zelf bij te werken
Het kostenplaatje

Wat kost een webshop laten maken?

De kosten voor een WordPress webshop laten maken zijn vooraf erg lastig in te schatten. Om een reëel bedrag te kunnen noemen, wil ik graag eerst met jou kennismaken. Met dit gesprek probeer ik te inventariseren wat jouw wensen precies zijn en maak ik op basis hiervan een voorcalcualtie. Deze offerte is geheel vrijblijvend.

Blijvende ondersteuning

Service & onderhoud

Als je webshop eenmaal online staat, is het de bedoeling dat deze up to date blijft. Dit is iets wat al gauw over het hoofd wordt gezien, terwijl het eigenlijk heel belangrijk is. Een verouderde WordPress webshop is veel kwetsbaarder voor hackers en daarmee dus ook een makkelijk doelwit. Ook kan het zijn dat functionaliteiten op je site op termijn niet meer functioneren door achterstallig onderhoud.

Om problemen voor te zijn, bied ik optioneel bij je website Webondersteuning Plus. Met deze extra dienst zorg ik voor het volgende:

  • je site site wordt maandelijks geüpdatet;
  • er wordt dagelijks een backup van de site gemaakt;
  • de website wordt 24/7 gemonitord op uitvallen;
  • je ontvangt maandelijks de statistieken van je site.

Webondersteuning Plus kost in 2023 € 125,- excl. btw per jaar.

Service & onderhoud bij een Wordpress website laten maken
Staat jouw vraag er tussen?

Veelgestelde vragen

Jorn Kruidhof
Enthousiast geworden?

Wil jij ook een webshop laten maken?