Een veelzijdige website

Wat was het doel?

Ieder jaar organiseert de Oranjevereniging Dalfsen een dorpsfeest in de week voor Koningsdag. Dit dorpsfeest bestaat onder andere uit divere gezellige activiteiten waar mensen aan deel kunnen nemen. Zo waren er in 2022 evenementen als: jeu de boulles, een pubquiz, een kleedjesmarkt, een caberetavond en nog veel meer. Sommige activiteiten kun je zo heen gaan, maar voor andere moet je je van te voren even aanmelden. Zo kunnen de organisatoren rekening houden met de hoeveelheid mensen die er komen en hierin soms wat bijsturen.

Voor de Oranjevereniging was een nieuwe website nodig. De oude website was vooral onoverzichtelijk voor de organisatoren om bij te werken. Bovendien wilden de organisatoren ook een website hebben waar het hele jaar door sowieso wat staat. De oude website stond namelijk alleen live ten tijde van het dorpsfeest. Daarom wilde ze in de nieuwe site meer informatie verwerken, zoals: informatie over de oranjevereniging, een pagina met sponsoren, een pagina waarin mensen zich kunnen aanmelden voor de Oranjevereniging en het belangrijkste: een lijst met evenementen waarvoor mensen zich kunnen aanmelden. Al deze wensen moesten worden vertaald in een overzichtelijke en goed functionerende website.

Een uitdagend project

Wat was de aanpak?

Allereerst heb ik voor de Oranjevereniging een ontwerp gemaakt van de nieuwe website. Ik heb hiervoor ook afgekeken van de oude website, omdat dit ontwerp al redelijk goed in elkaar zat. Hieruit is een ontwerp gekomen die net iets anders was dan de oude website. Vervolgens heb ik het ontwerp uitgewerkt in een functionele website. Een zeer belangrijke functie op de website van de Oranjevereniging hebben de aanmeldformulieren. Het is de bedoeling dat heel Dalfsen zich kan aanmelden voor verschillende activiteiten die plaatsvinden tijdens het Oranjefeest. De organisatoren van de verschillende activiteiten moeten duidelijk kunnen zien wie zich heeft aangemeld voor een bepaalde activiteit. Vooral het overzichtelijk maken van al deze aanmeldingen was een uitdaging. Uiteindelijk is dit wel gelukt, maar zeker niet zonder slag of stoot. De organisatoren kunnen nu zeer eenvoudig een uitdraai maken van alle aanmeldingen van een specifiek evenement. Dat is wel zo handig, want uiteindelijk waren er in 2022 meer dan 500 aanmeldingen binnengekomen via de website. Achteraf hebben de organisatoren mij laten weten dat het een zeer geslaagd Oranjefeest is geweest, mede dankzij de website. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee.

Uitgelichte pagina's

Duidelijke en overzichtelijke pagina's

Jorn Kruidhof
Enthousiast geworden?

Wil jij ook zo'n website als Oranjevereniging Dalfsen?