Achtergrondinformatie

Wat was het doel?

Bergmoment is een hotel in Oostenrijk. Mensen kunnen hier appartementen huren voor hun vakantie, zowel in de zomer als in de winter. Doordat het complex is omringd door de Oostenrijkse alpen, is het een prachtige vakantiebestemming.

De vorige website van Bergmoment zag er vrijwel hetzelfde uit. Hier waren alleen wat problemen mee. Er zat een nieuwsfunctionaliteit op de website die eigenlijk niet werd bijgehouden. Daarom moest deze op de nieuwe site weg. Daarnaast was de website wat traag en ook niet echt schaalbaar. De vormgeving van de website was goed, maar niet altijd consequent doorgevoerd op alle pagina’s. Dat kwam doordat de vormgeving per pagina apart te beheren was, waardoor sommige tekst groter was dan normaal, teksten in hoofdletters, terwijl dat op andere plekken niet zo was, veel verschillende layouts etc. Daarom was het doel om de website sneller te maken en schaalbaarder. De website heeft immers enkele tientallen pagina’s.

De aanpak

Wat was de aanpak?

Omdat de vormgeving goed was, heb ik deze niet opnieuw gemaakt. Ik ben gelijk bezig gegaan met het opnieuw bouwen van de website, maar dan met behulp van flexibele contentblokken; ik heb de layouts gebouwd die op de hele site gebruikt worden. Vervolgens heb ik alle content overgezet op de nieuwe website in deze layouts. Het voordeel hiervan is dat de site nu veel sneller is en dat de vormgeving niet meer per pagina te wijzigen is. De opmaak is hierdoor een stuk consequenter dan voorheen.

Een belangrijke functionaliteit op de website is dat deze meertalig moest zijn. Deze functionaliteit zit er dan ook op. De site is zowel in het Nederlands als in het Duits te bekijken.

Jorn Kruidhof
Enthousiast geworden?

Wil jij ook zo'n website als Bergmoment?