Tips voor betere marketing

Marketing, iedere website doet dit op zijn eigen manier maar allemaal met hetzelfde doel: meer bezoekers trekken op de website. Zo wil iedereen dat zijn/haar website goed vindbaar is op Google zodat het meer bezoekers trekt. Om dit voor elkaar te krijgen geven we je hieronder een aantal tips die je kunt toepassen op jouw eigen website om de marketing te verbeteren.

Wanneer we spreken over het verbeteren van de positie op Google, dan spreken we van SEO(Search Engine Optimization). Je optimaliseert een site zodat deze, bij specifieke zoekwoorden, zo hoog mogelijk op de zoeklijst van zoekmachines zoals Google komt. Wanneer je bijvoorbeeld auto’s verkoopt, dan wil je dat jouw site bovenaan komt wanneer iemand zoekt op: “Auto kopen”. Hiervoor kun je verschillende dingen doen.

SSL-certificaat

Wanneer je jouw site goed wil marketen, dan is een SSL-certificaat regelen vrijwel de eerste stap die je moet zetten. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de verbinding met een site beveiligd is; hackers kunnen dan gegevens die je verstuurd, met bijvoorbeeld een contactformulier, moeilijker onderscheppen. Maar ookal heb je geen contactformulier of een ander systeem dat gegevens verwerkt, dan is het alsnog handig om een SSL-certificaat aan te schaffen wanneer je deze nog niet hebt. Als je geen SSL-certificaat hebt, dan sta je namelijk gelijk 1-0 achter op Google; de zoekmachine zal jouw site lager in de zoekresultaten plaatsen, simpelweg omdat je geen SSL-certificaat hebt. Bovendien krijgen bezoekers een bericht in hun scherm te zien wanneer ze de website bezoeken met: “Deze site is niet veilig”. Veel bezoekers zullen dan al gaan afhaken en jij loopt dus potentiële klanten mis. Een SSL-certificaat is dus echt onmisbaar wanneer je jouw site goed wil marketen.

De juiste plugins

Om jouw site te optimaliseren voor zoekmachines zijn er een aantal plugins die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je gebruik maken van de populaire plugins: Yoast SEO of Rank Math SEO. Beide plugins kunnen jou helpen om de site te perfectioneren voor Google. Zo helpen de plugins jou om de juiste zoekwoorden te gebruiken voor de website zodat je op deze zoekwoorden beter gevonden wordt op de zoekmachine. Daarnaast kun je met deze plugins instellen wat voor titel en omschrijving een pagina moet krijgen wanneer het als zoekresultaat op Google verschijnt. Met deze relatief kleine aanpassingen kun je ervoor zorgen dat er toch nèt iets meer bezoekers op jouw site komen.

Google Trends

Met Google Trends kun je bekijken op welke zoektermen er het meest wordt gezocht. Daarnaast kun je zoektermen ook met elkaar vergelijken om zo te kijken op welke zoektermen jij je het beste kunt focussen.

In de bovenstaande grafiek hebben we even ter verduidelijking twee verschillende zoektermen ingevoerd en vergeleken met elkaar. Zoals je kunt zien wordt er meer gezocht op “website laten maken” dan op “website aanvragen”. Het is in dit voorbeeld dus beter om bij het schrijven van content voor de website te gaan focussen op de zoekterm: “website laten maken”.

Met Google Trends is het ook mogelijk om per regio te bekijken welke zoektermen het meest worden gebruikt. Zo kun je in de bovenstaande afbeelding zien dat de zoekterm “website laten maken” minder populair is in de provincies Drente en Zeeland terwijl het in Friesland en Groningen juist weer populairder is. Op deze manier kun je heel zorgvuldig onderzoeken welke zoektermen voor jou het meest geschikt zijn.

Klik hier om naar Google Trends te gaan.

Google Ads

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Google Ads. Dit is een populaire en efficiënte manier van marketen. Bij Google Ads kies je verschillende zoekwoorden/zoektermen waarop je gevonden wil worden. Daarnaast kies je de regio waarin je gevonden wil worden en hoeveel geld je maximaal wil besteden aan deze advertentie. Met deze advertentie zorgt Google ervoor dat jouw site dus bovenaan in de lijst komt van zoekresultaten wanneer er wordt gezocht op de door jou ingevulde zoektermen. Bovendien is deze vorm van adverteren zeer efficiënt omdat je enkel betaald per klik. Dus alleen wanneer er iemand via de advertentie op jouw site komt betaal je daarvoor. Op deze manier hoef je dus niet onnodig veel geld uit te geven terwijl je wel goed adverteert.

Gerelateerd