Plugins updaten

Plugins, je hebt er vast wel eens van gehoord. Iedere WordPress website maakt er gebruik van. Het zijn de bouwstenen voor je website en vele plugins zijn onmisbaar. Meestal zullen de plugins je website verbeteren maar wanneer je ze niet update kunnen er problemen ontstaan. Zo is het mogelijk dat de website trager wordt of (gedeeltelijk) niet meer functioneert. Daarom is het goed als je ten minste eens per maand inlogt op je website om te controleren of je plugins wel up to date zijn. Hierdoor houd je de website snel en zorg je ervoor dat het blijft functioneren. Hieronder leggen we even uit hoe je plugins update en hoe je ervoor zorgt dat dit automatisch gebeurt.

Stap 1: Log in op jouw website

Ga naar jouwwebsite.nl/login en log in op je website.

 

Stap 2: Ga naar plugins

Klik links in het scherm op Plugins om naar jouw plugins te gaan.

 

Je ziet nu een scherm met een lijst van alle plugins die op jouw website staan. Wanneer een plugin een update nodig heeft zal dit duidelijk te zien zijn en kun je eenvoudig op ‘Updaten’ klikken. Het zal meestal niet voor problemen zorgen, maar mocht je toch zekerheid willen, dan is het handig om even jouw site te bekijken of alles nog werkt. Als dit niet het geval is, neem dan gerust contact met ons op.

 

Automatisch updaten

In het bovenstaande scherm zie je dat er voor sommige plugins de optie is: ‘Auto-updates inschakelen’. Wanneer je hierop klikt betekent dit dat deze plugins automatisch worden ge├╝pdatet wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Het is handig om hiervan gebruik te maken omdat je dan zelf niet meer handmatig alle plugins hoeft te updaten.

Let op: Plugins updaten zorgt meestal niet voor problemen, maar wanneer je plugins automatisch laat updaten heb je hier geen zicht op. Het kan dan zijn dat een update voor problemen zorgt zonder dat jij dit door hebt. Controleer daarom regelmatig jouw site of alles nog werkt.